- עלי רוקט
- 2 סלקים מבושלים שטראוס
- 1/4 כוס אגוזי לוז
- 1 צ'ילי טרי
- 200 גרם גבינת פטה או פרוסות גבינת עיזים או גבינה כחולה
- 10 עלי בזיליקום
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות מייפל
- כפית חומץ בלסמי
- מלח גס ופלפל לבן
מצרכים
תהליך הכנה
- קולים את האגוזים על מחבת, ללא שמן, עד שהם מזהיבים. מצננים מעט וחותכים לחצי או קוצצים גס.
- חותכים את הצ’ילי לפרוסות דקות מאוד ואת הבזיליקום חותכים גס עם הידיים.
- חותכים את הסלק לפרוסות דקות.
- מרכיבים: בצלחת שטוחה וגדולה מניחים שכבה של עלי רוקט ומעליהם פרוסות סלק. עוד אופציה היא לפזר את הרוקט מעל הסלק.
- מעל כל פרוסת סלק מפזרים צ’ילי, אגוזי לוז, חתיכות גבינת פטה ובזיליקום.
- מזלפים שמן זית, בלסמי ומייפל בעדינות על כל הסלקים ומתבלים במלח גס ומעט פלפל לבן.
- מגישים עם לחם או פרוסות באגט קלויות או לצד לחמניות גזר.
הערות חשובות:
– במקום אגוזי לוז אפשר לשים פקאנים טבעיים, קלויים במחבת.
– אפשר לוותר על הגבינה ולהפוך את המנה לצמחונית/טבעונית.
אהבתי