אירוח ברגע

קרפצ’ו סלק חגיגי ב-5 דקות

קרפצ’ו סלק חגיגי ב-5 דקות
זמן הכנה 5 דק
זמן כולל 5 דק

מצרכים

  • עלי רוקט
  • 2 סלקים מבושלים שטראוס
  • 1/4 כוס אגוזי לוז
  • 1 צ'ילי טרי
  • 200 גרם גבינת פטה או פרוסות גבינת עיזים או גבינה כחולה
  • 10 עלי בזיליקום
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מייפל
  • כפית חומץ בלסמי
  • מלח גס ופלפל לבן

תהליך הכנה

  1. קולים את האגוזים על מחבת, ללא שמן, עד שהם מזהיבים. מצננים מעט וחותכים לחצי או קוצצים גס.
  2. חותכים את הצ’ילי לפרוסות דקות מאוד ואת הבזיליקום חותכים גס עם הידיים.
  3. חותכים את הסלק לפרוסות דקות.
    untitled-0528-600
  4. מרכיבים: בצלחת שטוחה וגדולה מניחים שכבה של עלי רוקט ומעליהם פרוסות סלק. עוד אופציה היא לפזר את הרוקט מעל הסלק.
  5. מעל כל פרוסת סלק מפזרים צ’ילי, אגוזי לוז, חתיכות גבינת פטה ובזיליקום.
  6. מזלפים שמן זית, בלסמי ומייפל בעדינות על כל הסלקים ומתבלים במלח גס ומעט פלפל לבן.
  7. מגישים עם לחם או פרוסות באגט קלויות או לצד לחמניות גזר.untitled--600

הערות חשובות:

– במקום אגוזי לוז אפשר לשים פקאנים טבעיים, קלויים במחבת.
– אפשר לוותר על הגבינה ולהפוך את המנה לצמחונית/טבעונית.

המתכון לא שלם בלי...

סלק מבושל


אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות