- 2 כפות שמן זית
- 5 שיני שום, קלופות
- כוס עדשים כתומות
- 2 גזרים קצוצים
- 1 בטטה, קלופה
- 3/4 כוס מים רותחים
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות שטראוס
- כפית שטוחה מלח
- כפית מחית קארי אדום
מצרכים
להגשה:
- עלי כוסברה
- אורז לבן
תהליך הכנה
- בסיר רחב מטגנים בשמן זית את השום במשך 2 דקות. מוסיפים קארי ומערבבים.
- מוסיפים גזר וקוביות בטטה ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים רותחים ועדשים כתומות.
- מבשלים עד שהעדשים רכות מאוד ומתפרקות. בסביבות 20 דקות.
- מגישים עם עלי כוסברה מעל לצד אורז לבן.
הערות חשובות:
– כדי להעשיר את התבשיל אפשר להוסיף לו 3 כפת קרם קוקוס.
– אפשר לוותר על הבטטה או להחליף אותה בכמות זהה של דלורית או דלעת.
אהבתי