- 2 כפות שמן
- 1/2 שקית קולסלאו (כרוב וגזר חתוכים דק) טעם הטבע
- 1 בצל לבן גדול, קלוף
- 2 שיני שום קלופות
- 2 ענפי סלרי שטופים
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כף אבקת מרק – לא חובה
- 1/2 כוס עדשים כתומות או חצי קופסת עדשים חומות מבושלות של טעם הטבע בקופסה
- 1/2 כוס אטריות דקות למרק
- 8 כוסות מים רותחים
מצרכים
תהליך הכנה
- קוצצים את הבצל, הסלרי והשום לקוביות קטנות.
- בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד ריכוך.
- מוסיפים את הקולסלאו וממשיכים לטגן עד שהכרוב מתרכך. בערך 10 דקות.
- מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים במשך 5 דקות.
- מוסיפים עדשים ואטריות דקות ומבשלים עד שהאטריות רכות.
לגרסה מעט פיקנטית מוסיפים 1/2 כפית צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה.
ניתן להגיש את המרק עם עלי כוסברה.
אהבתי