דיאטטי

מרק כרוב וגזר עם עדשים כתומות ואטריות דקות

מרק כרוב וגזר עם עדשים כתומות ואטריות דקות
זמן הכנה 20 דק
זמן כולל 40 דק

מצרכים

  • 2 כפות שמן
  • 1/2 שקית קולסלאו (כרוב וגזר חתוכים דק) טעם הטבע
  • 1 בצל לבן גדול, קלוף
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 ענפי סלרי שטופים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף אבקת מרק – לא חובה
  • 1/2 כוס עדשים כתומות או חצי קופסת עדשים חומות מבושלות של טעם הטבע בקופסה
  • 1/2 כוס אטריות דקות למרק
  • 8 כוסות מים רותחים

תהליך הכנה

  1. קוצצים את הבצל, הסלרי והשום לקוביות קטנות.
  2. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד ריכוך.
  3. מוסיפים את הקולסלאו וממשיכים לטגן עד שהכרוב מתרכך. בערך 10 דקות.
  4. מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים במשך 5 דקות.
  5. מוסיפים עדשים ואטריות דקות ומבשלים עד שהאטריות רכות.

לגרסה מעט פיקנטית מוסיפים 1/2 כפית צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה.
ניתן להגיש את המרק עם עלי כוסברה.

המתכון לא שלם בלי...



נסו גם

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות