חגיגי

סושי צמחוני במילוי ירקות צבעוניים

סושי צמחוני במילוי ירקות צבעוניים
זמן הכנה 20 דק
זמן כולל 45 דק

מצרכים

  • 1 ו-3/4 כוסות אורז עגול לסושי
  • 2 ו-1/2 כוסות מים
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 1/2 מארז גזרים צבעוניים או גזר בחיתוך ג'וליאן
  • 2 מלפפונים
  • 1/2 קוביית טופו (200 ג')
  • 1 אבוקדו בשל
  • צרור עירית
  • חבילת אצות נורי

תהליך הכנה

 

  1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים כ-2 דקות עד שהמים שקופים לחלוטין.
  2. בסיר בינוני על אש גבוהה מבשלים את האורז עם מים ומערבבים עד לרתיחה. כשהמים בסיר רותחים מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לקטנה ביותר שיש. מבשלים 15-20 דקות, או עד שהאורז רך, ומכבים את האש. משאירים את המכסה סגור כ-5 דקות.
  3. בינתיים מכינים את התחמיץ: בסיר קטן מבשלים את חומרי התחמיץ (חומץ, סוכר ומלח) על אש נמוכה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
  4. בעזרת כף עץ מוציאים את האורז מהסיר ומעבירים לתבנית או קערה רחבה. מפזרים את התחמיץ בצורה אחידה על האורז ומערבבים בעדינות עם כף עץ. מניחים לצינון.
  5. קולפים את הגזרים.
  6. חותכים לרצועות (מקלות) את הגזרים והמלפפונים. קולפים אבוקדו, מוציאים את הגרעין וחותכים לרצועות בגודל אחיד.
  7. פורסים את הטופו לרצועות בעובי כ-1 ס"מ. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים מכל צד כ-2 דקות עד להזהבה.
  8. על שולחן עבודה פורסים מחצלת גלגול, מניחים אצה כשצידה המחוספס כלפי מעלה, מעבירים בעזרת הידיים חופן אורז ומהדקים על האצה. שימו לב להשאיר שוליים של כ-1 ס"מ מהאצה מלמעלה ומלמטה.
  9. מניחים בשליש הקרוב אליכם ירקות וטופו בשילובים שאתם אוהבים.
  10. מגלגלים את הרול מכם והלאה, כשהגלגול הראשון עוטף את הירקות. ממשיכים לגלגל עד סוף האצה תוך כדי הידוק פנימה לכיוונכם בכל פעם.
  11. טובלים אצבע במים, ומעבירים על שולי האצה. מהדקים וסוגרים.
  12. טובלים סכין חדה ולא משוננת במים, וחוצים לחצי, מניחים את שני החצאים אחד במקביל לשני וכך חוצים שוב ושוב. מכל רול אמורים לצאת כ-8 יחידות.
  13. מגישים לצד סויה, טריאקי, וואסבי וג'ינג'ר כבוש.

 

הערות:
– אפשר לגוון את הירקות ולהוסיף גם כרוב סגול או לבן או כל ירק אחר שאוהבים.



אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות