- 1/3 כרוב לבן קצוץ
- 1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
- 4 כפות שומשום
- 5 כפות גרעיני חמניה
- אופציונאלי – 2 כפות גרעיני דלעת
מצרכים
לרוטב:
- 6 כפות שמן קנולה
- 6 כפות חומץ או מיץ לימון
- 1 כפית סוכר
- מלח
תהליך הכנה
- קולים את גרעיני החמנייה והדלעת על מחבת חמה, ללא שמן, במשך 2 דקות. מוסיפים את השומשום וקולים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב. מניחים בצד.
- מערבבים בכוס או קערה קטנה את מצרכי הרוטב.
- בקערה הגשה מניחים את הכרוב, החמוציות והגרעינים.
- מזלפים מעל 4-5 כפות מהרוטב. מערבבים ומגישים.
הערות חשובות:
– הסלט נהדר ופריך בשעות הראשונות אחרי ההכנה אבל גם אחרי יום במקרר הוא עדיין מאוד טעים אם כי קצת פחות קראנצ'י.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל הסלט פטרוזיליה קצוצה ומוסיפים פקאנים קלויים (טבעיים) קצוצים גס.
– נשאר לכם מהרוטב? אפשר לשמור אותו בצנצנת במקרר עד שבועיים. הוא נהדר גם לסלט כרוביות טריות.
אהבתי