אירוח ברגע

סלט כרוב עם חמוציות וגרעינים

סלט כרוב עם חמוציות וגרעינים
זמן הכנה 5 דק

מצרכים

  • 1/3 כרוב לבן קצוץ
  • 1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
  • 4 כפות שומשום
  • 5 כפות גרעיני חמניה
  • אופציונאלי – 2 כפות גרעיני דלעת

לרוטב:

  • 6 כפות שמן קנולה
  • 6 כפות חומץ או מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר
  • מלח

תהליך הכנה

  1. קולים את גרעיני החמנייה והדלעת על מחבת חמה, ללא שמן, במשך 2 דקות. מוסיפים את השומשום וקולים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב. מניחים בצד.
  2. מערבבים בכוס או קערה קטנה את מצרכי הרוטב.
  3. בקערה הגשה מניחים את הכרוב, החמוציות והגרעינים.
    untitled-0455-600
  4. מזלפים מעל 4-5 כפות מהרוטב. מערבבים ומגישים.
    untitled-0464-600

הערות חשובות:

– הסלט נהדר ופריך בשעות הראשונות אחרי ההכנה אבל גם אחרי יום במקרר הוא עדיין מאוד טעים אם כי קצת פחות קראנצ'י.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל הסלט פטרוזיליה קצוצה ומוסיפים פקאנים קלויים (טבעיים) קצוצים גס.
– נשאר לכם מהרוטב? אפשר לשמור אותו בצנצנת במקרר עד שבועיים. הוא נהדר גם לסלט כרוביות טריות.



נסו גם

זמן הכנה 10 דק
זמן כולל 40 דק
זמן הכנה 10 דק
זמן כולל 25 דק
אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות