שימורי קטניות ועגבניות

מוסקה חצילים עם בשר טחון ברוטב עגבניות

מוסקה חצילים עם בשר טחון ברוטב עגבניות
זמן הכנה 30 דק
זמן כולל 60 דק

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 4 שיני שום קלופות
  • 2 ענפי סלרי
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 כפות מחית עגבניות (PASSATA) שטראוס
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות בקופסה שטראוס
  • 1 כפית סילאון או מייפל
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 חצילים בינוניים, שטופים
  • תרסיס שמן
  • 2 עגבניות טריות

תהליך הכנה

– קוצצים את הבצל, השום, הסלרי והצ’ילי לקוביות קטנות ומטגנים ביחד בסיר רחב עד ריכוך.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו. בערך 10 דקות.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות, 2 כפות מחית עגבניות  ותבלינים ומבשלים במשך שעה. אם צריך, מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים.
– פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן קלות.

– מתיזים שמן על החצילים ואופים בתנור בחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה.
– הרכבת המוסקה:

– מניחים שכבה אחידה של פרוסות חצילים בתבנית פיירקס מלבנית ומעל מניחים 4 מכמות הבשר.

חוזרים על הפעולה עם שאר החצילים והבשר ומסיימים למעלה עם חצילים.
– מניחים מעל פרוסות עגבנייה בשכבה אחידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.

המתכון לא שלם בלי...

מחית עגבניות PASSATA
עגבניות מרוסקות בקופסה


נסו גם

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות