- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן, קלוף
- 4 שיני שום קלופות
- 2 ענפי סלרי
- 1/2 פלפל צ'ילי טרי
- 500 גרם בשר טחון
- 2 כפות מחית עגבניות (PASSATA) שטראוס
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות בקופסה שטראוס
- 1 כפית סילאון או מייפל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 חצילים בינוניים, שטופים
- תרסיס שמן
- 2 עגבניות טריות
מצרכים
תהליך הכנה
– קוצצים את הבצל, השום, הסלרי והצ’ילי לקוביות קטנות ומטגנים ביחד בסיר רחב עד ריכוך.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו. בערך 10 דקות.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות, 2 כפות מחית עגבניות ותבלינים ומבשלים במשך שעה. אם צריך, מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים.
– פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן קלות.
– מתיזים שמן על החצילים ואופים בתנור בחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה.
– הרכבת המוסקה:
– מניחים שכבה אחידה של פרוסות חצילים בתבנית פיירקס מלבנית ומעל מניחים 4 מכמות הבשר.
חוזרים על הפעולה עם שאר החצילים והבשר ומסיימים למעלה עם חצילים.
– מניחים מעל פרוסות עגבנייה בשכבה אחידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.