- 1 שקית גרגירי חומוס מבושלים טעם הטבע (או קופסה וחצי של גרגירי חומוס - טעם הטבע בקופסה)
- 1/2 כוס טחינה גולמית, עדיף משומשום מלא
- כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1/2 כוס מים - אופציונלי (הסבר בשלבי הכנה)
מצרכים
תהליך הכנה
- מכניסים את כל המצרכים לבלנדר, כולל נוזלי החומוס, וטוחנים היטב.
- המרקם צריך להיות כמו טחינה סמיכה. אם המרקם שלכם סמיך מדי ואתם אוהבים את החומוס דליל יותר, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים.
- שומרים בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים.
הערות חשובות
– מומלץ להגיש את החומוס עם גרגירי חומוס מעל, שמן זית ופפריקה. גם פטרוזיליה משתדכת מעולה לממרח.
– ככל שתוסיפו יותר טחינה יצא לכם טעם שמזכיר את החומוס מהמסעדות.
– שימו לב שהמרקם של החומוס מסמיך אחרי הקירור אז מומלץ להכין את החומוס במרקם מעט נוזלי יותר ממה שאתם אוהבים.
אהבתי