- 3/4 שקית גזר טעם הטבע
- 2 קופסאות שעועית לבנה / אדומה / חומה טעם הטבע בקופסה
- 2 בצלים
- 6 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- קופסת עגבניות מרוסקות - טעם הטבע בקופסה
- 3 כפות רסק עגבניות
- 5-6 כוסות מים רותחים
- כף פפריקה מתוקה
- כפית שטוחה פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כורכום
- כפית שטוחה כמון
- מלח ופלפל לבן
מצרכים
תהליך הכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות ואת השום לפרוסות דקות. מגרדים את העגבניות על פומפיה.
- בסיר גדול, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עם שמן זית במשך 5 דקות.
- מוסיפים שום וגזר ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 3 דקות.
- מוסיפים את התבלינים: פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום, כמון, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים ומבשלים עד שהמרק רותח, בערך 5 דקות.
- מוסיפים את השעועית (אפשר להשתמש בנוזלים במקום חלק מכמות המים) ומבשלים במשך 30-40 דקות.
הערות חשובות:
– רוצים לתת למרק טעם מיוחד? הוסיפו לשלב טיגון הבצל 2 ענפי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
– כמות המים כאן משוערת, אם אתם אוהבים מרקים יותר סמיכים אפשר לשים 4 כוסות ואם אתם מעדיפים פחות אפשר לשים גם 6 ויותר.
אהבתי