אירוח ברגע

טורטליני פטריות ברוטב עגבניות ופטריות

טורטליני פטריות ברוטב עגבניות ופטריות
זמן הכנה 5 דק
זמן כולל 20 דק

מצרכים

בנוסף:

  • 1 בצל לבן
  • 5 שיני שום, קלופות
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 עגבניות או 15 עגבניות שרי (עדיף מזן תמר)
  • 2 כפות מחית עגבניות בקופסה / כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סילאן (לא חובה, הסבר באופן הכנה)
  • מלח ופלפל לבן
  • 1 חבילה פטריות שמפניון

תהליך הכנה

  1. קוצצים את הבצל, השום והצ’ילי לקוביות קטנות ואת הפטריות חותכים לרבעים.
    untitled-0313-600
  2. אם אתם אוהבים את הרוטב שלכם חלק יותר, מגרדים את העגבניות על פומפייה (על החלק הגדול), אם אתם מעדיפים רוטב עם מרקמים, חותכים את העגבניות לקוביות.
  3. במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם שמן זית על אש בינונית עד שהבצל מתרכך, בסביבות 3-4 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 4 דקות.
    untitled-0319-600
  4. מוסיפים את השום והצ’ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד דקה.
  5. מוסיפים עגבניות, רסק, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.
    untitled-0348-600
  6. טועמים ובודקים אם הרוטב חמצמץ או לא, מאוד תלוי בסוג העגבניות שבחרתם. אם הוא טיפה חמצמץ מוסיפים סילאן.
  7. מוסיפים לרוטב את הטורטליני וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 2 דקות.
    untitled-0350-600
  8. מעטרים בעלי בזיליקום וגבינה צהובה או פרמזן ומגישים.
    untitled-0368-600

הערות חשובות:

– אם הרוטב נועד לילדים והם בררנים במיוחד, אשר לגרר את הבצל על פומפיה ואז לטגן אותו מעט, כנ”ל לגבי השום. בצורה הזו הרוטב יצא חלק לגמרי ללא חתיכות קטנות.

המתכון לא שלם בלי...

טורטליני פטריות
מחית עגבניות PASSATA
עגבניות מרוסקות בקופסה


נסו גם

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות