- קוצצים את הבצל, השום והצ’ילי לקוביות קטנות ואת הפטריות חותכים לרבעים.

- אם אתם אוהבים את הרוטב שלכם חלק יותר, מגרדים את העגבניות על פומפייה (על החלק הגדול), אם אתם מעדיפים רוטב עם מרקמים, חותכים את העגבניות לקוביות.
- במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם שמן זית על אש בינונית עד שהבצל מתרכך, בסביבות 3-4 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 4 דקות.

- מוסיפים את השום והצ’ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד דקה.
- מוסיפים עגבניות, רסק, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.

- טועמים ובודקים אם הרוטב חמצמץ או לא, מאוד תלוי בסוג העגבניות שבחרתם. אם הוא טיפה חמצמץ מוסיפים סילאן.
- מוסיפים לרוטב את הטורטליני וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 2 דקות.

- מעטרים בעלי בזיליקום וגבינה צהובה או פרמזן ומגישים.

הערות חשובות:
– אם הרוטב נועד לילדים והם בררנים במיוחד, אשר לגרר את הבצל על פומפיה ואז לטגן אותו מעט, כנ”ל לגבי השום. בצורה הזו הרוטב יצא חלק לגמרי ללא חתיכות קטנות.