- 1 שן שום קלופה
- 2 סלקים מבושלים
- 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ לימון
- 120 מ"ל (1 כוס) מים
- 1/2 כפית מלח
- 250 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
מצרכים
תהליך הכנה
- במעבד מזון טוחנים שום וסלק לרסק חלק.
- מוסיפים מיץ לימון ומים תוך כדי טחינה, מתבלים במלח וטוחנים עד לקבלת מסה חלקה, נוזלית וסגולה/ורודה.
- מוסיפים בהדרגה את הטחינה וטוחנים עוד דקה עד לקבלת טחינה חלקה.
- טחינת סלק מתאימה כממרח לסנדביץ’ עם גבינה צהובה, או צ’דר. להגשה כמטבל לצד ירקות וקרקרים וכרוטב לדגים צלויים או מטוגנים.
אהבתי