סלט שורשים בסגנון אסיאתי עם עוף טחון ורוטב חמאת בוטנים
זמן הכנה10דק
זמן כולל15דק
מצרכים
לרוטב ולעיטור:
1 כף שמן זית
300 גרם עוף טחון
1/3 כרוב לבן קצוץ ו1 גזר קצוץ (תערובת קולסלאו)
1 סלק טרי, קלוף
1 זוקיני ירוק, לא קלוף
תהליך הכנה
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את העוף הטחון עד שהוא משנה את צבעו. מקפידים להפריד את העוף כדי שיתפורר ולא יטגן כגוש אחד. מצננים.
קולפים את הסלק והזוקיני עם קולפן ג’וליינים או קולפים עם קולפן רגיל לרצועות דקות, עורמים את הפרוסות אחת מעל השנייה וחותכים לרצועות דקות. מעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר הירקות.
מערבבים בקערה קטנה או בכוס חמאת בוטנים, מלח וקרם קוקוס. אם הרוטב סמיך לכם מדי אפשר להוסיף עוד קרם קוקוס או להוסיף חמאת בוטנים במידה ורוצים רוטב סמיך יותר.
מזלפים את הרוטב על הסלט ומפזרים כוסברה.
שוברים את הפריכיות לחתיכות קטנות ומפזרים מעל הסלט.