מתכוני שאריות

שיפודי ירקות קלויים על סלט ירוקים עם טחינה

שיפודי ירקות קלויים על סלט ירוקים עם טחינה
זמן הכנה 20 דק

מצרכים

לסלט

  • 1 חב' רוקט של טעם הטבע
  • 1 חב' לקט סלנובה / לקט מסולסלים של טעם הטבע

לשיפודי ירקות

  • 2 זוקיני
  • 4 פלפלים
  • 2 חצילים
  • 1 בצל סגול
  • עגבניות שרי
  • קלחוני תירס מבושלים
  • שיפודי במבוק

מרינדה לשיפודי ירקות

  • 1 כפית חרדל
  • 5 שיניי שום כתושות
  • 1 כף טימין טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל
  • 1 כף סילאן

תהליך הכנה

  1. את הירקות חותכים לקוביות 2×2 ס”מ ומשפדים על שיפודי במבוק בצורה צבעונית ויפה ומניחים על מגש
  2. בקערה מערבבים את חומרי המרינדה טועמים ומשלימים טעמים
  3. מברישים את הירקות במרינדה ומניחים בקירור עד להכנה
  4. סמוך להכנה מוצאים מהקירור וצולים על הגריל היטב משני הצדדים ומוציאים
  5. בהגשה מניחים על צלחת גדולה ושטוחה את עלי הרוקט והחסה, עליהם יוצקים טחינה ומעל מסדרים את שיפודי הירקות הקלויים ומגישים

הערות חשובות

במקום פלפלים אדומים ניתן להכין עם סלק מבושל
במקום אורגנו אפשרי פטרוזיליה/ כוסברה/ בזיליקום



נסו גם

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות