- 1 ו-3/4 כוסות אורז עגול לסושי
- 2 ו-1/2 כוסות מים
- 4 כפות חומץ אורז
- 1 כף סוכר לבן
- 1 כפית מלח
מצרכים
למילוי:
- 1/2 מארז גזרים צבעוניים או גזר בחיתוך ג'וליאן
- 2 מלפפונים
- 1/2 קוביית טופו (200 ג')
- 1 אבוקדו בשל
- צרור עירית
- חבילת אצות נורי
תהליך הכנה
- מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים כ-2 דקות עד שהמים שקופים לחלוטין.
- בסיר בינוני על אש גבוהה מבשלים את האורז עם מים ומערבבים עד לרתיחה. כשהמים בסיר רותחים מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לקטנה ביותר שיש. מבשלים 15-20 דקות, או עד שהאורז רך, ומכבים את האש. משאירים את המכסה סגור כ-5 דקות.
- בינתיים מכינים את התחמיץ: בסיר קטן מבשלים את חומרי התחמיץ (חומץ, סוכר ומלח) על אש נמוכה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
- בעזרת כף עץ מוציאים את האורז מהסיר ומעבירים לתבנית או קערה רחבה. מפזרים את התחמיץ בצורה אחידה על האורז ומערבבים בעדינות עם כף עץ. מניחים לצינון.
- קולפים את הגזרים.
- חותכים לרצועות (מקלות) את הגזרים והמלפפונים. קולפים אבוקדו, מוציאים את הגרעין וחותכים לרצועות בגודל אחיד.
- פורסים את הטופו לרצועות בעובי כ-1 ס"מ. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים מכל צד כ-2 דקות עד להזהבה.
- על שולחן עבודה פורסים מחצלת גלגול, מניחים אצה כשצידה המחוספס כלפי מעלה, מעבירים בעזרת הידיים חופן אורז ומהדקים על האצה. שימו לב להשאיר שוליים של כ-1 ס"מ מהאצה מלמעלה ומלמטה.
- מניחים בשליש הקרוב אליכם ירקות וטופו בשילובים שאתם אוהבים.
- מגלגלים את הרול מכם והלאה, כשהגלגול הראשון עוטף את הירקות. ממשיכים לגלגל עד סוף האצה תוך כדי הידוק פנימה לכיוונכם בכל פעם.
- טובלים אצבע במים, ומעבירים על שולי האצה. מהדקים וסוגרים.
- טובלים סכין חדה ולא משוננת במים, וחוצים לחצי, מניחים את שני החצאים אחד במקביל לשני וכך חוצים שוב ושוב. מכל רול אמורים לצאת כ-8 יחידות.
- מגישים לצד סויה, טריאקי, וואסבי וג'ינג'ר כבוש.
הערות:
– אפשר לגוון את הירקות ולהוסיף גם כרוב סגול או לבן או כל ירק אחר שאוהבים.
אהבתי