- 1 כרובית בינונית, שטופה
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 3 ביצים
- מלח ופלפל לבן
- 3 כפות קמח
- מעט אגוז מוסקט – לא חובה
- שמן צמחי לטיגון
מצרכים
תהליך הכנה
- מבשלים את הכרובית בסיר עם הרבה מים מומלחים עד שהיא רכה אבל לא מתפוררת לגמרי. אם רוצים לזרז תהליכים, מפרקים את הכרובית לפרחים ושמים במיקרו ל-7 דקות או עד שהיא רכה.
- עם מועך של פירה מועכים את הכרובית, חשוב שישארו קצת גושים ולא למעוך לפירה חלק. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- מחממים מחבת עם 4-5 כפות שמן צמחי ומטגנים את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים.
- מכינים רוטב יוגורט (ניתן להשתמש ביוגורט דל לקטוז): קוצצים דק את הצ’ילי והנענע ומערבבים את כל המצרכים יחד.
- מרכיבים את הסנדביץ: מורחים בתוך הפיתה רוטב יוגורט, מניחים בתוכה 3 קציצות כרובית ומעליהן שמים חסה ורוקט. מזלפים מעל עוד מהרוטב וזוללים.
הערות חשובות:
– הרוטב נהדר גם לצד לביבות בטטה , קציצות כרובית או סלט קולסלאו.
– אל תוותרו על הרוטב, הוא מאוד מוסיף ומאזן את הקציצות.
– רוצים לאפות? פשוט מוסיפים עוד 1/3 כוס פירורי לחם כדי שהתערובת תצא יציבה יותר ומניחים כף גדושה מהתערובת על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה מ-2 הצדדים.
אהבתי