ילדים

קציצות כרובית בפיתה

קציצות כרובית בפיתה
זמן הכנה 10 דק
זמן כולל 25 דק

מצרכים

  • 1 כרובית בינונית, שטופה
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל לבן
  • 3 כפות קמח
  • מעט אגוז מוסקט – לא חובה
  • שמן צמחי לטיגון

תהליך הכנה

  1. מבשלים את הכרובית בסיר עם הרבה מים מומלחים עד שהיא רכה אבל לא מתפוררת לגמרי. אם רוצים לזרז תהליכים, מפרקים את הכרובית לפרחים ושמים במיקרו ל-7 דקות או עד שהיא רכה.
  2. עם מועך של פירה מועכים את הכרובית, חשוב שישארו קצת גושים ולא למעוך לפירה חלק. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
    untitled-0103-600
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.untitled-0122-600
  4. מחממים מחבת עם 4-5 כפות שמן צמחי ומטגנים את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים.כרובית-הכנה-600-על-400
  5. מכינים רוטב יוגורט (ניתן להשתמש ביוגורט דל לקטוז): קוצצים דק את הצ’ילי והנענע ומערבבים את כל המצרכים יחד.
  6. מרכיבים את הסנדביץ: מורחים בתוך הפיתה רוטב יוגורט, מניחים בתוכה 3 קציצות כרובית ומעליהן שמים חסה ורוקט. מזלפים מעל עוד מהרוטב וזוללים.untitled-0242-600

    הערות חשובות:

    – הרוטב נהדר גם לצד לביבות בטטה , קציצות כרובית או סלט קולסלאו.
    – אל תוותרו על הרוטב, הוא מאוד מוסיף ומאזן את הקציצות.
    – רוצים לאפות? פשוט מוסיפים עוד 1/3 כוס פירורי לחם כדי שהתערובת תצא יציבה יותר ומניחים כף גדושה מהתערובת על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה מ-2 הצדדים.



אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות