טבעוני

שולבטה – תבשיל בורגול עם עגבניות וקישואים

שולבטה – תבשיל בורגול עם עגבניות וקישואים
זמן הכנה 20 דק
זמן כולל 55 דק

מצרכים

  • 1 בצל גדול, קלוף
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 ענפי סלרי
  • 2 זוקיני או קישואים
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כוס בורגול עבה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות שטראוס
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 2-3 ענפי בצל ירוק - לא חובה
  • 1 כפית מלח שטוחה

תהליך הכנה

  1. חותכים את הבצל והקישואים לקוביות ואת הסלרי לטבעות דקות.
  2. בסיר רחב מטגנים את הבצל והסלרי עם שמן זית עד ריכוך.
  3. מוסיפים קישואים וממשיכים לטגן במשך 10 דקות.
  4. מוסיפים בורגול, בהרט ומלח ומערבבים.
  5. מוסיפים קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות ומים ומנמיכים את האש להכי נמוכה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהבורגול רך. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי.
  6. קולים את הצנוברים עד הזהבה, במחבת חמה ללא שמן, ומוסיפים לתבשיל המוכן. מערבבים.
  7. בזמן ההגשה מומלץ לפזר מעל בצל ירוק חתוך לטבעות דקות.

הערות ושדרוגים

  • במקום בורגול, אפשר לשים אורז לבן או קינואה. שאר השלבים אותו דבר, רק הקפידו שהאורז יהיה רך לפני שמורידים מהאש.
  • במקום קישואים, אפשר להשתמש בקוביות חצילים.

המתכון לא שלם בלי...

עגבניות מרוסקות בקופסה