- 1 בצל גדול, קלוף
- 4 כפות שמן זית
- 2 ענפי סלרי
- 2 זוקיני או קישואים
- 1 כפית בהרט
- 1 כוס בורגול עבה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות שטראוס
- 1/2 כוס צנוברים
- 2-3 ענפי בצל ירוק - לא חובה
- 1 כפית מלח שטוחה
מצרכים
תהליך הכנה
- חותכים את הבצל והקישואים לקוביות ואת הסלרי לטבעות דקות.
- בסיר רחב מטגנים את הבצל והסלרי עם שמן זית עד ריכוך.
- מוסיפים קישואים וממשיכים לטגן במשך 10 דקות.
- מוסיפים בורגול, בהרט ומלח ומערבבים.
- מוסיפים קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות ומים ומנמיכים את האש להכי נמוכה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהבורגול רך. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי.
- קולים את הצנוברים עד הזהבה, במחבת חמה ללא שמן, ומוסיפים לתבשיל המוכן. מערבבים.
- בזמן ההגשה מומלץ לפזר מעל בצל ירוק חתוך לטבעות דקות.
הערות ושדרוגים
- במקום בורגול, אפשר לשים אורז לבן או קינואה. שאר השלבים אותו דבר, רק הקפידו שהאורז יהיה רך לפני שמורידים מהאש.
- במקום קישואים, אפשר להשתמש בקוביות חצילים.
אהבתי