בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים כמון וכורכום. מטגנים תוך כדי בחישה במשך 2 דקות.
מוסיפים אורז ועדשים ומטגנים במשך 2 דקות תוך כדי בחישה מתמדת כדי שלא ידבק.
מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 20 דקות על האש הכי קטנה. בסיום הבישול משאירים את הסיר סגור ל-5 דקות נוספות ורק אז פותחים.
מכינים בצל מטוגן: חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית, תוך כדי ערבוב, במשך 10-15 דקות. מומלץ לעשות את זה במקביל להכנת האורז כך שלאחר 20 דקות כל המג’דרה תהיה מוכנה.
חשוב מאוד: הבצל צריך להתקרמל ולהתרכך מאוד, הוא זה שיהפוך את המג’דרה שלכם למושלמת.
מערבבים את האורז עם הבצל ומגישים עם צנוברים ו/או פטרוזיליה.