דיאטטי

מג’דרה בצ’יק

מג’דרה בצ’יק
זמן הכנה 25 דק

מצרכים

לבצל מטוגן:

  • 1 ו-1/2 כוסות אורז יסמין או בסמטי
  • 2 קופסאות עדשים חומות - שטראוס
  • 2 כפות שמן זית או קנולה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • כפית שטוחה כמון
  • כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית מלח

תהליך הכנה

  1. בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים כמון וכורכום. מטגנים תוך כדי בחישה במשך 2 דקות.
  2. מוסיפים אורז ועדשים ומטגנים במשך 2 דקות תוך כדי בחישה מתמדת כדי שלא ידבק.
  3. מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 20 דקות על האש הכי קטנה. בסיום הבישול משאירים את הסיר סגור ל-5 דקות נוספות ורק אז פותחים.
  4. מכינים בצל מטוגן: חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית, תוך כדי ערבוב, במשך 10-15 דקות. מומלץ לעשות את זה במקביל להכנת האורז כך שלאחר 20 דקות כל המג’דרה תהיה מוכנה.
  5. חשוב מאוד: הבצל צריך להתקרמל ולהתרכך מאוד, הוא זה שיהפוך את המג’דרה שלכם למושלמת.
  6. מערבבים את האורז עם הבצל ומגישים עם צנוברים ו/או פטרוזיליה.

המתכון לא שלם בלי...

עדשים חומות מבושלות


אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות