דיאטטי

פלאפל ירוקים אפויים

פלאפל ירוקים אפויים
זמן הכנה 15 דק
זמן כולל 40 דק

מצרכים

  • 1/2 שקית תרד בייבי טעם הטבע
  • קופסת גרגירי חומוס של טעם הטבע בקופסה / שקית של גרגירי חומוס מבושלים טעם הטבע / כוס (150 גרם) גרגירי חומוס יבשים (מושרים בין 12-24 שעות במים קרים)
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • בצל לבן גדול
  • 3 שיני שום קלופות
  • כפית מלח
  • כפית שטוחה כמון
  • כף שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • ספריי שמן
  • אופציונאלי (הסבר בהמשך): כף קמח לבן או קמח חומוס

תהליך הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס עד למרקם גרגירי, קצת כמו בורגול גס. מעבירים לקערה.
    untitled-0185-600
  3. טוחנים ביחד עשבי התיבול, תרד, בצל, שום, טחינה ושמן זית עד שנוצרת תערובה די אחידה. מעבירים לקערה עם החומוס.
    untitled-0197-600
  4. מוסיפים סודה לשתייה ומתבלים במלח וכמון. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף קמח. אבל לא יותר, התערובת אמורה להיות רכה מאוד. אם תוסיפו יותר הפלאפל יצאו קשים מידי אחרי האפייה.
    untitled-0204-600
  5. מכדררים מהתערובת כדורים (עם ידיים רטובות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בספריי שמן. מרססים מעל עם ספריי שמן.
    untitled-0218-600
  6. אופים במשך 20 דקות או עד שהפלאפל מעט זהובים (מומלץ להפוך אותם פעם אחת במהלך האפיי). שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהם לא יתייבשו.
  7. מגישים בפיתה עם טחינה, עלי כוסברה ועגבנייה או לצד סלט.
    untitled-0284-600

הערות חשובות:

– אפשר כמובן גם לטגן את הפלאפל ואפשר להכין אותם כמו קציצות קטנות. בצורת קציצות גם יותר נוח לשים אותם בתוך פיתה.
– רוצים ציפוי ממש פריך אבל מעדיפים לא לטגן בשמן עמוק? פשוט מטגנים אותם עם כף שמן על מחבת, בשיטה הזאת עדיף להכין את הפלאפל בצורת קציצות קטנות ושטוחות.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר להשתמש רק בפטרוזיליה.
– נשארה לכם תערובת של פלאפל? העבירו אותה לשקית קטנה ושמרו במקפיא. כשיתחשק לכם פלאפל, כל מה שתצטרכו לעשות זה להפשיר את התערובת, לכדרר ולאפות.

המתכון לא שלם בלי...

גרגרי חומוס בקופסה


אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות