- 1/2 שקית תרד בייבי טעם הטבע
- קופסת גרגירי חומוס של טעם הטבע בקופסה / שקית של גרגירי חומוס מבושלים טעם הטבע / כוס (150 גרם) גרגירי חומוס יבשים (מושרים בין 12-24 שעות במים קרים)
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- בצל לבן גדול
- 3 שיני שום קלופות
- כפית מלח
- כפית שטוחה כמון
- כף שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- ספריי שמן
- אופציונאלי (הסבר בהמשך): כף קמח לבן או קמח חומוס
מצרכים
תהליך הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס עד למרקם גרגירי, קצת כמו בורגול גס. מעבירים לקערה.
- טוחנים ביחד עשבי התיבול, תרד, בצל, שום, טחינה ושמן זית עד שנוצרת תערובה די אחידה. מעבירים לקערה עם החומוס.
- מוסיפים סודה לשתייה ומתבלים במלח וכמון. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף קמח. אבל לא יותר, התערובת אמורה להיות רכה מאוד. אם תוסיפו יותר הפלאפל יצאו קשים מידי אחרי האפייה.
- מכדררים מהתערובת כדורים (עם ידיים רטובות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בספריי שמן. מרססים מעל עם ספריי שמן.
- אופים במשך 20 דקות או עד שהפלאפל מעט זהובים (מומלץ להפוך אותם פעם אחת במהלך האפיי). שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהם לא יתייבשו.
- מגישים בפיתה עם טחינה, עלי כוסברה ועגבנייה או לצד סלט.
הערות חשובות:
– אפשר כמובן גם לטגן את הפלאפל ואפשר להכין אותם כמו קציצות קטנות. בצורת קציצות גם יותר נוח לשים אותם בתוך פיתה.
– רוצים ציפוי ממש פריך אבל מעדיפים לא לטגן בשמן עמוק? פשוט מטגנים אותם עם כף שמן על מחבת, בשיטה הזאת עדיף להכין את הפלאפל בצורת קציצות קטנות ושטוחות.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר להשתמש רק בפטרוזיליה.
– נשארה לכם תערובת של פלאפל? העבירו אותה לשקית קטנה ושמרו במקפיא. כשיתחשק לכם פלאפל, כל מה שתצטרכו לעשות זה להפשיר את התערובת, לכדרר ולאפות.