פירורי לחם פריכים: מטגנים במחבת את השום הכתוש עם שמן זית במשך 2 דקות. חשוב שהאש תהיה נמוכה כדי שהשום לא ישרף. מוסיפים את פירורי הפנקו ומטגנים במשך 3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהפירורים מזהיבים. ממליחים מעט ומניחים בצד.
חותכים את השום לפרוסות דקות ואת הפטריות לפרוסות עבות.
במחבת רחבה מטגנים את השום עם שמן זית, על אש נמוכה, במשך 2 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתרככות מעט אבל עדיין נגיסות. בערך 4 דקות.
מוסיפים שמנת לבישול, מלח ופלפל לבן ומבשלים במשך 5 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט.
מעבירים את הטורטליני לסיר עם הרוטב.
מערבבים, תוך כדי בישול על אש נמוכה, במשך 2 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פרמזן, צנוברים ופירורי לחם זהובים ומגישים.
הערות חשובות: – במקום גבינת פרמזן אפשר כל גבינה קשה אחרת.
– אפשר לוותר על פירורי הלחם אבל הם מוסיפים קצת פריכות למנה הקרמית הזאת, וגם יופי כמובן.
– במקום צנוברים אפשר להוסיף עירית קצוצה שגם מוסיפה צבע למנה.
– אם יש לכם בבית שמן כמהין, זה הזמן להוסיף 5 טיפות ממנו לרוטב.