- 1 חבילה רביולי גבינה שטראוס
- 1 בצל לבן
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 2 כפות שמן זית
- 3 עגבניות או 12 עגבניות שרי (עדיף מזן תמר), או חצי קופסת עגבניות מרוסקות שטראוס
- 4 כפות מחית עגבניות - שטראוס בקופסה 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית סוכר או כפית סילאן – לא חובה (הסבר באופן הכנה)
- מלח ופלפל לבן
- 10 עלי בזיליקום טרי - לא חובה
מצרכים
תהליך הכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- אם אתם אוהבים את הרוטב שלכם חלק יותר, מגרדים את העגבניות על פומפייה (על החלק הגדול), אם אתם מעדיפים רוטב עם מרקמים, חותכים את העגבניות לקוביות.
- במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם שמן זית על אש בינונית עד שהבצל מתרכך, בסביבות 3-4 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד דקה.
- מוסיפים עגבניות, רסק, מלח ופלפל ומבשלים במשך 8 דקות.
- טועמים ובודקים אם הרוטב חמצמץ או לא, מאוד תלוי בסוג העגבניות שבחרתם. אם הוא טיפה חמצמץ מוסיפים סוכר או סילאן. זה גם הזמן להוסיף 1/2 כפית צ’ילי אם אתם אוהבים רוטב פיקנטי.
- מוסיפים לרוטב את הרביולי וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 2 דקות.
מעטרים בעלי בזיליקום וגבינה צהובה ומגישים.
הערות חשובות:
– רוצים לשדרג את הפסטה ברוטב עגבניות? מפזרים מעל 3 כפות גבינת פרמזן או גבינה צהובה מגורדת.
– במקום עגבניות טריות אפשר להשתמש ב-1/2 קופסה עגבניות מרוסקות שטראוס.
– אם הרוטב נועד לילדים והם בררנים במיוחד, אפשר לגרר את הבצל על פומפיה ואז לטגן אותו מעט, כנ”ל לגבי השום. בצורה הזו הרוטב יצא חלק לגמרי ללא חתיכות קטנות.
אהבתי